Provacances logo
Provacances logo

Ingen matchende ferieboliger eller destinationer

Ferie i Nice - Rivieraens dronning

Feriehuse på Côte d'Azur, Sydfrankrig

Hold ferie i Nice på Côte d'Azur

Nice er den vigtigste by på den franske middelhavskyst, Côte d’Azur, kendt for sin smukke beliggenhed ved Baie des Anges, omgivet af bjergskråninger. Provacances tilbyder et bredt udvalg af ferieboliger, villaer og lejligheder, i og omkring Nice.

Nice hører til i top 5 blandt danskernes foretrukne rejsemål, og det er ikke uden grund. Nice byder på et væld gode museer, en interessant gammel bydel, mange spændende butikker, en imponerende strandpromenade samt et herligt café- og restaurantliv. Den internationale lufthavn, Aéroport Nice Côte d’Azur, ligger i udkanten af byen, og der er gode togforbindelser.

Nice’s største attraktion er den gamle bydel Vielle Ville eller Vieux Nice, som den også kaldes. Her finder man en labyrint af snævre, snoede gader, tætpakkede røde tegltage, små hyggelige pladser, et væld af butikker samt et stort udvalg af gode og mindre gode restauranter.

Nice byder desuden på kystens smukkeste strandpromenade, Promenade des Anglais. Navnet kommer sig af, at det var engelske aristokrater, der i starten af 1800-tallet, anlagde den storstilede promenade. I dag er den brede promenade, La Prom, Nice’s vartegn, hvor skatere og rulleskøjteløbere, pensionister og turister færdes side om side.

Foran strandpromenaden ligger byens mange strandafsnit. Flere af disse ejes af hoteller, og her skal man både betale entré og for at leje solsenge. Til gengæld er der flere steder servering ved solsengen, ligesom der ligger en restaurant i tilknytning til stranden. Heldigvis er flere afsnit af stranden gratis. Det mest populære ligger lige over for kasinoet. Herfra er det muligt at leje jetski og vandcykel eller for at stå på vandski. Bemærk at på nær et enkelt lille strandafsnit er alle strandene stenstrande. Husk derfor badeskoene.

Se alle vores ferieboliger i Nice her

Læs mere om Nice her