Provacances logo
Provacances logo

Ingen matchende ferieboliger eller destinationer

Mont Ventoux - Det skaldede bjerg - Provences gigant

Aktiv cykel- eller vandreferie i Vaucluse

Aktiv ferie ved Mont Ventoux

Det legendariske bjerg Mont Ventoux er 1.912 meter højt og er alpernes sidste store bjerg mod vest. Det ligger i regionen Provence-Alpes-Côte d’Azur ca. 20 km nordøst for Carpentras, Vaucluse. Bjerget er bedre kendt som ”Det skaldede bjerg” pga. kalkstensørkenen, der dækker de sidste 6 km. til toppen. Desuden bærer det tilnavnet ”Provences gigant”.

Mont Ventoux er Provences højeste bjerg, der ligger som ensom majestæt i landskabet og derfor næsten altid er synligt indenfor ca. 75 km. Om vinteren er toppen som regel dækket af sne, men også om sommeren ser det på afstand ud som om den har en hvid kalot på. Det skyldes de hvide kalksten, som lyser i solen. Øverst oppe ligger en radarstation og et observatorium, hvortil der ikke er adgang. Der ligger også en lille restaurant. Først kommer man gennem skovklædte områder, men på toppen er det øde og barsk, især når det blæser, og det gør det som oftest på toppen af Mont Ventoux. Når mistralen sætter ind fra nord, kan den næsten løfte folk ud af støvlerne. I klart vejr kan man se Rhône, Alperne og Middelhavet.

Mont Ventoux er kendt af de fleste cykelentusiaster og indgår ofte som en opslidende etape i Tour de France. Med sine 21 km, små 1600 højdemeter og en gennemsnitlig stigningsprocent på 7,4 er Mont Ventoux en af de hårdeste og mest spektakulære stigninger i Frankrig. Jørgen Leth har meget sigende beskrevet bjerget som en slagtebænk.

Mont Ventoux kan bestiges ad tre ruter. Den mest benyttede, men også den sværeste, er med start i Bédoin fra sydsiden. Ruten fra Sault i øst er den nemmeste. Starten af denne rute byder på masser af lavendelmarker og et vildt rigt dyreliv. Ruten fra Malaucène i nord er lidt nemmere end Bédoin-ruten, idet man her er lidt mere beskyttet for vinden. Den er heller ikke så spektakulær, da man kun kører i det ”skaldede” område over en kort distance.

Feriehuse - Mont Ventoux

84.123 | Feriehus Vaison-la-Romaine, Frankrig

26.175 | Feriehus Mollans sur Ouvèze, Frankrig