Provacances logo
Provacances logo

Ingen matchende ferieboliger eller destinationer

Ferie i Grasse, Provence

Ferieboliger i Frankrigs parfumecentrum

Sydfrankrigs mest velduftende by

Grasse er beliggende i det smukke og frodige bagland ved Cannes omgivet af beskyttende bjerge. Det er en af områdets mest besøgte byer, hvilket hovedsageligt skyldes, at byen i mange hundrede år har været centrum for verdens parfumeindustri. Med sin beliggenhed højt oppe i bjergene har den smukke og frodige Grasse-dal et yderst mildt klima og dermed de allerbedste betingelser for dyrkning af lavendler, roser og jasminer.

I Grasse fremstilles 2/3 af Frankrigs parfumeekstrakter og parfumeessenser. Derfor ligger flere af de største fabrikker og producenter i byen, såsom Fragonard, Molinard og Galimard, der kan besøges. Byen huser naturligvis også et parfumemuseum. I Le Studio des Fragrances hos Galimard kan man endda lave sin egen parfume. Man køber en lille flaske til den færdige parfume, som man selv navngiver. Recepten bliver gemt og man kan bestille refill hjemmefra samt cremer, der passer til. Husk at ringe i forvejen og bestille tid:  www.galimard.com

Grasse byder ligeledes på en fin ældre bydel, Vielle ville, som er et middelalderligt centrum med snævre gader, trappeforløb, små pladser, hyggelige cafeer, gallerier og små, spændende butikker. Indtrykket af provencalsk idyl og levevis dominerer på denne bjergskråning 20 kilometer nord for Cannes.

Det er nemt at komme til Grasse. Bil er klart det hurtigste. Med tog tager det cirka fem kvarter fra Nice og under en halv time fra Cannes. Et særdeles billigt alternativ er bus (Ligne d’Azur 500), hvor transporttiden er noget længere, da den stopper i hver flække på vejen.

Se alle vores ferieboliger i Grasse.