Provacances logo
Provacances logo

Ingen matchende ferieboliger eller destinationer

Ferie i Drôme, Provence

Frankrigs bedste nougat, gode vine og smuk natur

Ferie i Drôme

Departementet Drôme er beliggende nord for Vaucluse på den østlige side af Rhône-floden. Drôme byder på Frankrigs bedste nougat, fremragende vine og en betagende smuk natur med forbavsende få turister. Drôme omfatter landskaberne Dauphiné og Haute Provence. De mest indtagende og naturskønne egne finder man nærmest Rhône-dalen og i den sydlige del af departementet. Overalt er naturen grøn og frodig, og sletter veksler med lave, venlige bjerge. Middelalderlandsbyerne ligger spredt rundt i landskabet på små bakketoppe eller gemt væk i idylliske grønne dalstrøg. Drôme er en ideel destination for alle, der elsker lange gåture, smuk natur, mountainbiking eller ridning.

Valence er hovedbyen i Drôme. Den er smukt anlagt på en terrasse ud mod Rhône-floden og byder på en interessant romansk katedral fra det 11. årh. Stadig ved Rhône-floden men længere sydpå ligger nougatbyen Montélimar. Overalt i byen, selv i souvenirbutikker og på benzinstationer, sælges fransk nougat i alle størrelser. 

Sydøst for Montélimar finder man den højtbeligggende og yderst charmerende middelalderby Nyons, der ligger godt beskyttet mellem to bjergkæder i læ for mistralen. Nyons er først og fremmest kendt for sin umådeligt frugtbare jord, sit helt specielle lys og sit milde klima med 300 solskinsdage om året. Nyons ligger ved floden Eygues omgivet af lavendelmarker, oliventræer og vinmarker. En af de lokale delikatesser, som sælges på det lokale marked og eksporteres, er trøflen. En anden specialitet er den såkaldte tanche, en sort, fyldig oliven, der af kendere regnes for den mest velsmagende i verden. En bro fra det 14. årh. fører over floden Eygues til den gamle del af Nyons med slyngede stræder, spor af gamle fæstninger og bygningsværker fra feudaltiden.

 

Feriehuse - Drôme