Provacances logo
Provacances logo

Ingen matchende ferieboliger eller destinationer

Ferie i Alpes-de-Haute-Provence

Oplev de betagende slugter Gorges du Verdon

Tilbring din ferie i Alpes-de-Haute-Provence

Alpes-de-Haute-Provence er det mindst kendte departement i Provence. Det ligger klemt inde mellem de høje bjerge, Haute-Alpes, i nord, Drôme og Vaucluse i vest, Var og Alpes-Maritimes i syd og de italienske alper i øst.

Dette afsides, forrevne område i den nordøstlige del af Provence dækker 6944 km2 bjergland. Mod nord og øst er landskabet vildt og dramatisk med svimlende slugter og foralpernes høje tinder. Her finder man den mægtige nationalpark, Parc National du Mercantour, et af Europas største naturreservater. Mod syd dominerer de betagende slugter Gorges du Verdon, der er Europas svar på det amerikanske Grand Canyon og en af Frankrigs største turistattraktioner. Den brusende Durance-flod og de øde Valensole-sletter, der om sommeren liver op med de endeløse rækker af lavendel, dominerer den vestlige region.

Hovedbyen er Digne-les-Bains, der er berømt for sine lavendler og det sunde klima. Fra gammel tid har byen været kendt for sine radioaktive kilder og kurbade, som stammer helt tilbage fra den gallo-romanske tid. Det er stadig en aktiv kurby, hvor man først og fremmest behandler gigt. Det var i øvrigt her, at Victor Hugo under et kurophold skrev de første kapitler af Les Misérables. Andre steder, som er et besøg værd, tæller områdets anden kurby Gréaux-les-Bains, grænsebyen Sisteron samt de charmerende landsbyer Annot, Entrevaux, Mane, Dauphin, Moustiers-Ste-Marie, Lurs og Forcalquier.

 

Feriehuse - Alpes-de-Haute-Provence