Provacances logo
Provacances logo

Ingen matchende ferieboliger eller destinationer

Billeder
©Provacances Aps
©Provacances Aps
©Provacances Aps
©Provacances Aps
©Provacances Aps
©Provacances Aps
©Provacances Aps
©Provacances Aps
©Provacances Aps
©Provacances Aps
©Provacances Aps

Italien
Umbrien

Ferieboliger Umbrien

Umbria eller Umbrien er en bjergrig italiensk region. Den grænser op til Toscana mod vest, Marche mod øst og Lazio mod syd. Regionen har et areal på 8.456 km² og en befolkning på 834,000. Regionens hovedstad er Perugia. Umbrien er inddelt i to provinser: Perugia og Terni. Følgende større byer ligger i Umbrien: Assisi, Città di Castello, Gubbio, Norcia, Orvieto, Spoleto og Todi.

Umbrien er den eneste region på den italienske halvø uden kyststrækning og kaldes Italiens grønne hjerte. I Umbrien finder man et grønt og bjergrigt landskab med mange muromkransede byer og landsbyer, fæstningsværker, slotte og klostre mm, der stort set ikke har ændret sig siden middelalderen. Umbrien er ikke kun geografisk set Italiens hjerte, men også kulturelt. Befolkningen holder stædigt fast i traditioner og festivaler. De gør en dyd ud af ikke at forandre sig, men at fastholde traditioner og en livsstil, som har rodfæstet sig gennem årtusinder.

Læs mere om Umbrien Alle ferieboliger i Umbrien

Ferie i Umbrien er en rejse igennem mange oplevelser i natur, kultur, kunst, gastronomi. Umbrien er derfor et oplagt sted at tage til, hvis søger efter livets sande værdier. Det er fra denne region, at mange af de store helgener kommer, hvorfor der er en stemning af middelalderens mystik. Grundlæggerne (Frans af Assisi og Benedikt af Norcia) af de to munkeordner Franciskanerne og Benediktinerne hører til blandt nogle af Umbriens mest berømte borgere.

Den Appenninske bjergkæde går igennem Umbrien, og naturen byder derfor på velbevarede landskaber, domineret af grønne bakker og bjerge med uspolerede skove. Umbrien er ligeledes rig på søer, floder, olivenlunde, klipper og grotter. Trasimeno-søen, der danner grænse med Toscana, er Italiens fjerdestørste sø, og det nærmeste umbrierne kommer på vandet. Smukt er der ved Trasimeno-søen, som også byder på mange friluftsaktiviteter som sejlads, surfing mm.

Perugia, regionshovedstaden i Umbrien, er rig på arkitektur og kunst: Etruskernes mure, det storslåede Palazzo Gallenga, det prestigefulde universitet og mange andre historiske bygninger og monumenter, som tager udgangspunkt fra den centrale plads Piazza IV Novembre. Assisi, Gubbio, Todi, Spello, Spoleto, Orvieto, Città di Castello og mange andre mindre byer er ligeledes alle rige på monumenter, paladser og kirker af høj kunstnerisk karakter.